Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@02:31:22 GMT

50 درصد دانش‌آموزان باید به سمت مهارت آموزی بروند

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۴۶۸۹۸

50 درصد دانش‌آموزان باید به سمت مهارت آموزی بروند

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بر اساس برنامه ششم توسعه باید 30 درصد از آموزش‌ها مهارت محور شوند، افزود: موضوع مهارت در قوانین فرادستی کشور و در برنامه‌های پنج ساله آمده است، در برنامه 5 ساله ششم دو تکلیف مطرح شده و این است که 50 درصد دانش‌آموزان و 30 درصد از آموزش عالی کشور باید به سمت مهارت آموزی بروند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرضا منادی، روز پنجشنبه، 30 تیرماه، در آیین تکریم و معارفه رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی با اشاره به جایگاه ایران در تولید علم، اظهار کرد: رتبه ایران در زمینه تولید علم و دانش ۱۴ بوده و جزو کشورهای برتر دنیاست.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: اکنون دنیا به سمت کسب مهارت پیش رفته و بسیاری از افراد متقاضی مهارت آموزی هستند که این موضوع یک راه بسیار موثری برای رسیدن به کسب و کار سریع است‌.

وی افزود: ما در حال حاضر از عملکرد مهارتی وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم باید راضی نباشیم؛ چراکه درصدهای مطرح شده در برنامه 5 ساله ششم محقق نشده است و باید بیشتر کار شود.

منادی با بیان اینکه آذربایجان مهد صنایع مادر و بسیاری از اولین‌های تبریز از جنس آموزشی و فرهنگی است، گفت: تبریز از قدیم محل پرورش صنعتگران بوده است؛ به طوری‌که صنعت سماور سازی یکی از صنایع بومی آذربایجان به شمار رفته و همچنین صنعت کبریت سازی برای اولین بار در تبریز راه اندازی شد.

وی تصریح کرد: فناوری و توسعه فناوری همراه با مهارت است؛ البته ناگفته نماند که در زمینه دانش جدید نیز حرفی برای گفتن داشته و توانسته‌ایم انرژی هسته‌ای کشور را بومی کنیم.

رئیس کمیسیون آموزش مجلس خاطرنشان کرد: نظر به اینکه امسال سال دانش بنیان است، اخیرا در مجلس در این راستا برنامه های بزرگی انجام گرفته است که از جمله آن‌ها مسئله رتبه بندی معامان بود؛ چراکه حقوق معلمان باید در یک ترازی قرار بگیرد.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تبریز شهر علم پرور و مهد علم و دانش است؛ به طوری‌که ۴۰۰ شاعر در مقبره شعرا دفن شده است. همچنین اولین انتقال خون در تبریز انجام شده است.

منادی با بیان اینکه باید فرزندان خود را از همان کودکی ماهر تربیت کنیم، گفت: مهارت آموزی از خانواده آغاز می‌شود، اما متاسفانه خانواده در این موضوع ضعیف عمل می‌کنند. برای پرورش نیروی انسانی ماهر باید وقت بزاریم، نظام آموزشی ما از اول زنجیره تامین تا آخر باید یکپارچه شود و اگر بدون یکپارچگی کار کنیم، بهره‌وری کم می‌شود.

در ادامه این مراسم نماینده مردم شبستر در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن قدردانی از زحمات رئیس سایق دانشگاه جامع علمی کاربردی استان، گفت: دکتر قالیچی عملکرد بسیار شایسته و مورد قبولی داشتند، برای ایشان در تمام عرصه‌های علمی آرزوی توفیق دارم.

جعفر راستی افزود: تا مدیر جدیدی بیاید مدیر قدیمی جایش را به وی می دهد و این آمد و شدها کار ما در حوزه مدیریت و مسئولیت‌هاست و امری طبیعی محسوب می شود. بنده هیچ وقت برای مدیری که می‌آید تبریک نمی‌گویم چون مسئولیت سنگینی را بر عهده می‌گیرد و باید آرزوی توفیق کرد.

وی با بیان این‌که علم را می‌آموزیم ولی هنگام ورود به بازار کار آموخته هایمان مفید واقع نمی‌شود، گفت: آشتی بین علم و عمل صورت نگرفته است و دانشگاه باید به وظیفه خود در این راستا عمل کند. 

وی متذکر شد: امروز وقت آن است که کشور را نجات دهیم و آن‌هم با مهارت آموزی محقق می‌شود؛ چراکه با مهارت آموزی معضل بیکاری برطرف شده و برای بسیاری از جوانان زمینه اشتغال ایجاد می‌شود.

راستی خاطرنشان کرد: باتوجه به اینکه رسالت دانشگاه علمی کاربردی مهارت آموزی و اشتغال آفرینی است، خوشبختانه موفق عمل کرده و باید برنامه‌های مهارتی را افزایش دهند.

به گزارش ایسنا؛ آیین تکریم از زحمات دکتر قالیچی، "رئیس سابق دانشگاه جامع علمی کاربردی آذربایجان شرقی" و معارفه دکتر عابدزاده، "سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی آذربایجان شرقی" با حضور جمعی از مسئولین استانی و کشوری امروز در موسسه فرهنگی هنری الف برگزار شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی مهارت آموزی اشتغال بیکاری مجلس شورای اسلامی دانشگاه جامع علمی کاربردی مهارت آموزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۶۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری حذف می‌شود

محمد فرامرزی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به شعارهای جدید وزیر علوم مبنی بر اشتغال‌پذیری است، اظهار کرد: در حال حاضر دانشگاه‌ها نمی‌توانند رشته‌ای را راه اندازی کنند مگر اینکه پیوست اشتغال پذیری داشته باشند.

وی ادامه داد: به عبارتی هیچ رشته‌ای بدون تضمین شغلی نباید دایر شود و دانشگاه‌ها موظف هستند ک پیوست اشتغالپذیری دریافت کنند و دانشگاه اصفهان هم این موضوع را پیگیری می‌کند.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان خاطر نشان کرد: در حوزه پژوهش و فناوری به تازگی وزارت علوم بسته مهارت‌آموزی و اشتغال را به دانشگاه‌ها معرفی کرده است که شامل ۱۵ واحد درسی، کاربینی، کارآموزی، کارورزی، مهارت‌های نرم شغلی و کارآفرینی که دانشگاه موظف هستند در برنامه درسی با هدف بالا بردن مهارت‌ها قرار دهد.

وی افزود: در آذرماه سال گذشته در استان اصفهان کارگروهی به نام «پیاده سازی آمایش و طرح تحول آموزش عالی» شکل گرفت که متشکل از روؤسای دانشگاه‌ها بود و در دور اول راه‌اندازی سامانه‌ای رشته‌های تحصیلی، رشته‌هایی که سه سال پذیرش آنها کمتر از ۶۰ درصد ظرفیت اعلام شده در تحصیلات تکمیلی داشته باشند و رشته‌های کارشناسی که کمتر از ۴۰ درصد پذیرش داشته باشند توسط وزارتخانه تغییر پذیرش دادند.

فرامرزی با بیان اینکه در استان اصفهان نزدیک ۲۸ درصد رشته‌های کارشناسی ارشد موجودیت دارند، گفت: حدود ۲۷ رشته در سال ۱۴۰۳ حذف شده است. در دکتری ۱۰ درصد رشته ها تحقق پذیرش خوردند و ۲۸ درصد رشته در کارشناسی ارشد و ۳۰۰ کد رشته در کارشناسی دانشجو ندارد و استقبالی از سمت جامعه نمی‌شود و این توقف پذیرش یا کاهش ظرفیت از همه گروه‌ها بوده و گروه علوم انسانی بیشتر است.

کد خبر 6093318

دیگر خبرها

  • باز شدن گره استخر دانش آموزی قوچان به دستان آب و فاضلاب
  • افتخارآفرینان کردستانی والیبال دانش آموزی وارد سنندج شدند
  • افتتاح مرکز آموزش وتوسعه ی فناوری های دانشگاه آزاد اسلامی سنندج
  • فعالیت‌های فرهنگی با پیوست هنری تاثیرگذاری بیشتری بر جامعه دارد
  • مهارت آموزی به یک هزار دانشجو در واحد‌های صنعتی دزفول
  • دستان هنرآفرین دانش‌آموزی
  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد
  • ۲۷ رشته در دانشگاه اصفهان در سال جاری حذف می‌شود
  • جذب اعضای تیم والیبال دانش‌آموزان به عنوان معلم